Υλικά για μοσχαράκι αλά κρεμ

  • ½ κιλό μοσχάρι
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι μαυροδάφνη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κούπες ρύζι σπυρωτό
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Συνταγή για μοσχαράκι αλά κρεμ

  • Παίρνουμε το μοσχαράκι κομμένο σε μικρά κομματάκια (κάθε κομμάτι να αντιστοιχεί σε 2 μπουκιές περίπου).
  • Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
  • Το βράζουμε για 15 - 20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών) περίπου για να μαλακώσει το κρέας.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε το κρέας σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένουμε καλά να φύγει ο αφρός και το τυχόν αίμα.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  • Αφού κάψει καλά, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
  • Μόλις τσιγαριστούν, προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές.
  • Το ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει και για να μην καεί από καμία πλευρά.
  • Μόλις πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, το σβήνουμε με την μαυροδάφνη.
  • Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, ανακατεύουμε, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά maximum.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και τα πιπέρια και σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμε να βράσει στην σάλτσα ανακατεύοντας συνέχεια για 15 λεπτά περίπου.
  • Όταν η σάλτσα αποκτήσει ένα καφέ χρώμα, το κρέας είναι έτοιμο.