Εύκολη συνταγή για μοσχαράκι αλά κρεμ
Με μαυροδάφνη
Μια εξαιρετική και πολύ χορταστική συνταγή για μοσχαράκι αλά κρεμ
Υλικά για μοσχαράκι αλά κρεμ
- ½ κιλό μοσχάρι
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 ποτήρι μαυροδάφνη
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- 2 κούπες ρύζι σπυρωτό
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Συνταγή για μοσχαράκι αλά κρεμ
- Παίρνουμε το μοσχαράκι κομμένο σε μικρά κομματάκια (κάθε κομμάτι να αντιστοιχεί σε 2 μπουκιές περίπου).
- Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
- Το βράζουμε για 15 - 20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών) περίπου για να μαλακώσει το κρέας.
- Στη συνέχεια, βάζουμε το κρέας σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένουμε καλά να φύγει ο αφρός και το τυχόν αίμα.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Αφού κάψει καλά, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
- Μόλις τσιγαριστούν, προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές.
- Το ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει και για να μην καεί από καμία πλευρά.
- Μόλις πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, το σβήνουμε με την μαυροδάφνη.
- Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, ανακατεύουμε, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά maximum.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και τα πιπέρια και σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμε να βράσει στην σάλτσα ανακατεύοντας συνέχεια για 15 λεπτά περίπου.
- Όταν η σάλτσα αποκτήσει ένα καφέ χρώμα, το κρέας είναι έτοιμο.