Αλμυρές τηγανίτες με γιαούρτι και γαλοπούλα
Εύκολη συνταγή
Πολύ νόστιμες και ελαφριές τηγανίτες με γιαούρτι και γαλοπούλα
Υλικά για αλμυρές τηγανίτες
- 200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστό, με 2% λιπαρά (ή κατσικίσιο)
- 2 ασπράδια από μεγάλα αυγά
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 100 γρ. ζαμπόν γαλοπούλας βραστό, ψιλοκομμένο
- 50 ml ελαιόλαδο + ελάχιστο επιπλέον, για το τηγάνι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για αλμυρές τηγανίτες
- Για τα αλμυρά πανκέικ ξεκινάμε χτυπόντας σε ένα μπολ με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν σε απαλή μαρέγκα χωρίς να σχηματίζονται κορφές.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και χτυπάμε για λίγο, μέχρι να ενσωματωθούν.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και τα αδειάζουμε στο μπολ με τη μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά.
- Τέλος, προσθέτουμε τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε άλλη μία φορά.
- Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος για 10 λεπτά, να φουσκώσει ελαφρά.
- Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά κουταλιά, σε απόσταση μεταξύ τους (όσες χωράνε), και ψήνουμε για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά τους.
- Τα αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και την άλλη πλευρά για 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα πανκέικ ζεστά.
- Συνοδεύουμε με ντοματίνια