Υλικά για παγωτό καϊμάκι με ζαχαρούχο γάλα

  • 1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμάρια)
  • 2 κρέμες γάλακτος πλήρεις λιπαρών (400 γραμμάρια)
  • 200 γραμμάρια υποβρύχιο με γεύση μαστίχα Χίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι

Συνταγή για παγωτό καϊμάκι με ζαχαρούχο γάλα

  • Σε μίξερ χτυπάμε πρώτα τις κρέμες να αφρατέψουν. (Πρέπει να είναι στο ψυγείο.)
  • Προσθέτουμε το γάλα, το μαχλέπι και στο τέλος το υποβρύχιο.
  • Τοποθετούμε σ' ένα τάπερ ή φόρμα μακρόστενη που καλύψαμε με μεμβράνη.
  • Βάζουμε στη κατάψυξη δώδεκα ώρες.
  • Μπορούμε να σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα, ή τριμμένο φυστίκι Αιγίνης ή γλυκό βύσσινο.