Τορτελίνια με κρέμα γάλακτος και γραβιέρα
Καλοκαιρινή γεύση
Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για τορτελίνια αλά κρεμ με τυρένια σάλτσα
Υλικά για τορτελίνια με κρέμα γάλακτος και γραβιέρα
- 250 γρ. τορτελίνια
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 80 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 120 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για τορτελίνια με κρέμα γάλακτος και γραβιέρα
- Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
- Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Τορτελίνια.
- Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 80 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Σβήνουμε με το νερό των ζυμαρικών, που κρατήσαμε.
- Όταν το περισσότερο εξατμιστεί, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να πάρει μια βράση.
- Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη μισή ποσότητα κεφαλογραβιέρας και τα τορτελίνια και ανακατεύουμε απαλά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα.