Υλικά για τορτελίνια με κρέμα γάλακτος και γραβιέρα

  • 250 γρ. τορτελίνια
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 80 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για τορτελίνια με κρέμα γάλακτος και γραβιέρα

  • Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Τορτελίνια.
  • Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 80 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Σβήνουμε με το νερό των ζυμαρικών, που κρατήσαμε.
  • Όταν το περισσότερο εξατμιστεί, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να πάρει μια βράση.
  • Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη μισή ποσότητα κεφαλογραβιέρας και τα τορτελίνια και ανακατεύουμε απαλά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα.