Υλικά για το παγωτό φιστίκι

  • 2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, πολύ παγωμένη
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ, πολύ παγωμένο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, πολύ παγωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 ½ φλιτζ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, καβουρντισμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκέλαιο
  • 1 σταγόνα πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Συνταγή για παγωτό φιστίκι

  • Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ 1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, το εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα και τη γλυκόζη, τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά και στη συνέχεια ανεβάζετε την ταχύτητα στο δυνατό και συνεχίζετε το χτύπημα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Βάζετε τον κάδο του μίξερ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, ρίχνετε το φιστίκι στον κάδο του μπλέντερ και το ψιλοκόβετε καλά.
  • Αδειάζετε τα 2/3 της ποσότητας του φιστικιού σε ένα μπολ και το υπόλοιπο το αφήνετε στο μπλέντερ.
  • Προσθέτετε το καλαμποκέλαιο και το κονιάκ και τα χτυπάτε μέχρι το φιστίκι να πολτοποιηθεί.
  • Προσθέτετε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει μια λεία κρέμα.
  • Βγάζετε το μίγμα του παγωτού από την κατάψυξη και το χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα με το μίξερ για 2-3 λεπτά.
  • Το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για ακόμα 30 λεπτά.
  • Βγάζετε πάλι το παγωτό από την κατάψυξη, το χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά, προσθέτετε το φιστίκι και την κρέμα φιστικιού και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.