Παγωτό φυστίκι με ζαχαρούχο γάλα
Εύκολη συνταγή
Το παγωτό φυστίκι είναι για πολλούς μια πολύ αγαπημένη γεύση παγωτού
Υλικά για το παγωτό φιστίκι
- 2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, πολύ παγωμένη
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ, πολύ παγωμένο
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, πολύ παγωμένο
- 3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
- 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 1 ½ φλιτζ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, καβουρντισμένα
- 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκέλαιο
- 1 σταγόνα πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Συνταγή για παγωτό φιστίκι
- Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ 1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, το εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα και τη γλυκόζη, τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά και στη συνέχεια ανεβάζετε την ταχύτητα στο δυνατό και συνεχίζετε το χτύπημα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Βάζετε τον κάδο του μίξερ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, ρίχνετε το φιστίκι στον κάδο του μπλέντερ και το ψιλοκόβετε καλά.
- Αδειάζετε τα 2/3 της ποσότητας του φιστικιού σε ένα μπολ και το υπόλοιπο το αφήνετε στο μπλέντερ.
- Προσθέτετε το καλαμποκέλαιο και το κονιάκ και τα χτυπάτε μέχρι το φιστίκι να πολτοποιηθεί.
- Προσθέτετε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει μια λεία κρέμα.
- Βγάζετε το μίγμα του παγωτού από την κατάψυξη και το χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα με το μίξερ για 2-3 λεπτά.
- Το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για ακόμα 30 λεπτά.
- Βγάζετε πάλι το παγωτό από την κατάψυξη, το χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά, προσθέτετε το φιστίκι και την κρέμα φιστικιού και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.