Εύκολο ριζότο με μανιτάρια
Καλοκαιρινή γεύση
Μια υπέροχη συνταγή με ριζότο, μανιτάρια και κρασί
Υλικά για ριζότο με μανιτάρια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι μέτριο
- 1 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3/4 φλιτζ. λευκό κρασί
- 120 γρ. άσπρα μανιτάρια
- 2 κ.σ. βούτυρο
- παρμεζάνα
Συνταγή για ριζότο με μανιτάρια
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά. Είναι πολύ σημαντικό το ρύζι μας να είναι αρμπόριο ή καρναρόλι ή Βιαλόνε Νάνο καθώς οι συγκεκριμένες ποικιλίες είναι οι κατάλληλες για να πετύχουμε το τέλειο, χυλωμένο και ταυτόχρονα σπυρωτό ριζότο.
- Σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε σιγά σιγά ζεστό τον ζωμό σε 3 δόσεις.
- Προσέχουμε να έχει απορροφηθεί ο ζωμός προτού συνεχίσουμε με την επόμενη δόση.
- Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα στο ριζότο.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως. Το ριζότο απολαμβάνεται καλύτερα ζεστό.