Υλικά για ριζότο με μανιτάρια

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 120 γρ. άσπρα μανιτάρια
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • παρμεζάνα

Συνταγή για ριζότο με μανιτάρια

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά. Είναι πολύ σημαντικό το ρύζι μας να είναι αρμπόριο ή καρναρόλι ή Βιαλόνε Νάνο καθώς οι συγκεκριμένες ποικιλίες είναι οι κατάλληλες για να πετύχουμε το τέλειο, χυλωμένο και ταυτόχρονα σπυρωτό ριζότο.
  • Σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε σιγά σιγά ζεστό τον ζωμό σε 3 δόσεις.
  • Προσέχουμε να έχει απορροφηθεί ο ζωμός προτού συνεχίσουμε με την επόμενη δόση.
  • Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα στο ριζότο.
  • Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως. Το ριζότο απολαμβάνεται καλύτερα ζεστό.