Εύκολο cheesecake σταφύλι
Καλοκαιρινή γεύση
Αυτό το γλυκό είναι ένα νόστιμο cheesecake με το φρούτο που πρωταγωνιστεί αυτήν την εποχή, το σταφύλι
Υλικά για cheesecake σταφύλι
- 150 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 80 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
- 450 γρ. φυτική κρέμα 20% λιπαρά
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 5 μικρά φύλλα ζελατίνης
- 1 κιλό σταφύλια πράσινα χωρίς κουκούτσι
- 60 γρ. ζάχαρη
- χυμό από μισό λεμόνι
Συνταγή για cheesecake σταφύλι
- Για το τζελ σταφυλιού: Σε ένα μικρό μπολ με νερό και παγάκια μουλιάζουμε τις ζελατίνες.
- Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι προσθέτουμε περίπου 350- 400 γρ. σταφύλια και τα πολτοποιούμε.
- Τα σουρώνουμε πολύ καλά, έτσι ώστε να κρατήσουμε μόνο τον χυμό τους.
- Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι τον χυμό μαζί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5΄.
- Αφαιρούμε από την εστία και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης που τα έχουμε στύψει καλά και τον χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για 30-40’.
- Για την κρέμα και τη σύνθεση: Προσθέτουμε τα μπισκότα και το βούτυρο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
- Στρώνουμε σε μία φόρμα ή ένα τσέρκι 26 -28 εκατ. (αποσπώμενο) ένα χαρτί ψησίματος, βάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε με ένα κουτάλι, ώστε να πάει παντού ομοιόμορφα και στη συνέχεια το πατάμε απαλά με το κάτω μέρος ενός χοντρού ποτηριού.
- Σε κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη φυτική κρέμα, το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη και με το σύρμα χτυπάμε όλα τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα έως ότου αρχίσουν να σφίγγουν.
- Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Έπειτα, τοποθετούμε τα σταφύλια περιμετρικά- όρθια και όχι πλαγιαστά- μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της κρέμας.
- Τέλος, με ένα κουτάλι προσθέτουμε από πάνω από τα σταφύλια το υγρό τζελ μέχρι να τα υπερκαλύψουμε μισό εκατοστό.
- Τοποθετούμε μια μεμβράνη από πάνω και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.