Υλικά για γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ και ροδάκινα

  • 1 πακέτο σοκολατένια πτι μπερ
  • 1 κούπα φρέσκο γάλα
  • 500 γρ. ροδάκινα φρέσκα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 180 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. (1 κεσεδάκι) στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 βανιλίνη
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα

Συνταγή για γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ και ροδάκινα

  • Για να φτιάξουμε το γλυκό ψυγείου με την πτι μπερ, σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί μεσαίου μεγέθους ή σε ένα πυρέξ στρώνουμε στον πάτο μία σειρά πτι μπερ τα οποία έχουμε βουτήξει στο γάλα.
  • Αν χρειαστεί, σπάμε κάποια μπισκότα για να καλύψουμε εντελώς τον πυθμένα και να μη μείνουν κενά.
  • Απλώνουμε από πάνω τα κυβάκια ροδάκινου.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφού την αποσύρουμε, την ανακατεύουμε ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της.
  • Προσθέτουμε τη βανιλίνη και το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  • Χτυπάμε, σε ξεχωριστό μπολ, με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει πηχτή σαν γιαούρτι και προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας-γιαουρτιού.
  • Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από τα ροδάκινα.
  • Βάζουμε άλλη μία στρώση πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα και από πάνω στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  • Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Πασπαλίζουμε το γλυκό ψυγείου με πτι μπερ με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια.