Υλικά για καλαμαράκια με χυλοπίτες

  • 800 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρή πιπεριά πράσινη
  • 8 ντοματίνια
  • 50 ml ούζο
  • 300 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 4-6 φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 300 γρ. χυλοπίτες

Συνταγή για καλαμαράκια με χυλοπίτες

  • Αρχικά ξεπλένουμε πολύ καλά τα καλαμαράκια και αφήνουμε να σουρώσουν.
  • Κόβουμε στη μέση και κρατάμε στην άκρη.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
  • Ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να γυαλίσουν.
  • Ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
  • Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 2 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε απαλά.
  • Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Βάζουμε την τριμμένη ντομάτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4 λεπτά ακόμα.
  • Στα τελευταία 2 λεπτά προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού.
  • Εντωμεταξύ σε μία κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τις χυλόπιτες 1 λεπτό λιγότερο απ’ όσο αναγράφει η συσκευασία.
  • Μεταφέρουμε τις χυλόπιτες μέσα στο τηγάνι και προσθέτουμε ελάχιστο από το νερό που βράσαμε.
  • Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για 1 λεπτό μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Τέλος στύβουμε το χυμό λεμονιού, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σερβίρουμε με ελάχιστο ωμό ελαιόλαδο.