Καλαμαράκια με χυλοπίτες: Μια υπέροχη, καλοκαιρινή συνταγή
Καλοκαιρινή γεύση
Μια λαχταριστή συνταγή για καλαμαράκια με χυλοπίτες και ντομάτα τριμμένη
Υλικά για καλαμαράκια με χυλοπίτες
- 800 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα
- 80ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μικρή πιπεριά πράσινη
- 8 ντοματίνια
- 50 ml ούζο
- 300 γρ. ντομάτα τριμμένη
- 4-6 φύλλα βασιλικού
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 300 γρ. χυλοπίτες
Συνταγή για καλαμαράκια με χυλοπίτες
- Αρχικά ξεπλένουμε πολύ καλά τα καλαμαράκια και αφήνουμε να σουρώσουν.
- Κόβουμε στη μέση και κρατάμε στην άκρη.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
- Ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να γυαλίσουν.
- Ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
- Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε απαλά.
- Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Βάζουμε την τριμμένη ντομάτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4 λεπτά ακόμα.
- Στα τελευταία 2 λεπτά προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού.
- Εντωμεταξύ σε μία κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τις χυλόπιτες 1 λεπτό λιγότερο απ’ όσο αναγράφει η συσκευασία.
- Μεταφέρουμε τις χυλόπιτες μέσα στο τηγάνι και προσθέτουμε ελάχιστο από το νερό που βράσαμε.
- Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για 1 λεπτό μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Τέλος στύβουμε το χυμό λεμονιού, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σερβίρουμε με ελάχιστο ωμό ελαιόλαδο.