Υλικά για μπακαλιάρο τηγανητό με αλεύρι

  • 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο
  • 200 γρ. αλεύρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Συνταγή για μπακαλιάρο τηγανητό με αλεύρι

  • Αρχικά ξεπλένουμε πολύ καλά τον μπακαλιάρο από το αλάτι και κόβουμε σε μέτριες μερίδες.
  • Πλένουμε ξανά τα κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα ευρύχωρο μπολ.
  • Γεμίζουμε με αρκετό νερό και αλλάζουμε το νερό κάθε 3 έως 4 ώρες.
  • Θα πρέπει να αλλάξουμε το νερό τουλάχιστον 6 φορές.
  • Όταν ο μπακαλιάρος μας θα είναι στο επιθυμητό αποτέλεσμα σουρώνουμε και ετοιμάζουμε για το τηγάνισμα.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί πολύ καλά.
  • Εντωμεταξύ βουτάμε κάθε κομμάτι μπακαλιάρου σε ένα μπολ με νερό και στη συνέχεια περνάμε πολύ καλά από αλεύρι.
  • Βουτάμε ξανά σε νερό και μία τελευταία φορά στο αλεύρι. Πατάμε πολύ καλά ώστε να κολλήσει το αλεύρι σε όλα τα σημεία του μπακαλιάρου.
  • Βάζουμε 3 έως 4 κομμάτια μπακαλιάρο στην κατσαρόλα και δεν γυρνάμε εωσότου ψηθεί πολύ καλά από τη μία πλευρά.
  • Αφού ξεροψηθεί και πάρει το επιθυμητό χρώμα γυρνάμε και από την άλλη πλευρά για να ψηθεί.
  • Βγάζουνε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε για λίγο να στραγγίξει.
  • Σερβίρουμε ιδανικά με σκορδαλιά.