Μπακαλιάρος τηγανητός με αλεύρι
Με παρθένο ελαιόλαδο
Ένα παραδοσιακό ελληνικό σπιτικό πιάτο από τα χέρια σας
Υλικά για μπακαλιάρο τηγανητό με αλεύρι
- 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο
- 200 γρ. αλεύρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Συνταγή για μπακαλιάρο τηγανητό με αλεύρι
- Αρχικά ξεπλένουμε πολύ καλά τον μπακαλιάρο από το αλάτι και κόβουμε σε μέτριες μερίδες.
- Πλένουμε ξανά τα κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα ευρύχωρο μπολ.
- Γεμίζουμε με αρκετό νερό και αλλάζουμε το νερό κάθε 3 έως 4 ώρες.
- Θα πρέπει να αλλάξουμε το νερό τουλάχιστον 6 φορές.
- Όταν ο μπακαλιάρος μας θα είναι στο επιθυμητό αποτέλεσμα σουρώνουμε και ετοιμάζουμε για το τηγάνισμα.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί πολύ καλά.
- Εντωμεταξύ βουτάμε κάθε κομμάτι μπακαλιάρου σε ένα μπολ με νερό και στη συνέχεια περνάμε πολύ καλά από αλεύρι.
- Βουτάμε ξανά σε νερό και μία τελευταία φορά στο αλεύρι. Πατάμε πολύ καλά ώστε να κολλήσει το αλεύρι σε όλα τα σημεία του μπακαλιάρου.
- Βάζουμε 3 έως 4 κομμάτια μπακαλιάρο στην κατσαρόλα και δεν γυρνάμε εωσότου ψηθεί πολύ καλά από τη μία πλευρά.
- Αφού ξεροψηθεί και πάρει το επιθυμητό χρώμα γυρνάμε και από την άλλη πλευρά για να ψηθεί.
- Βγάζουνε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε για λίγο να στραγγίξει.
- Σερβίρουμε ιδανικά με σκορδαλιά.