Πέννες σαλάτα με σολομό, φινόκιο και λεμόνι
Εύκολη συνταγή
Ελαφριά σαλάτα με πέννες, σολομό και φινόκιο
Υλικά για πέννες σαλάτα με σολομό, φινόκιο και λεμόνι
- 400 γρ. Πέννες
- 300 γρ. φιλέτο σολομού
- 1 ολόκληρο φινόκιο
- 1 λεμόνι
- 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για πέννες σαλάτα με σολομό, φινόκιο και λεμόνι
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζουμε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.
- Στην συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις περιχύνουμε με άφθονο κρύο νερό έτσι ώστε να κρυώσουν και να μην συνεχίσει ο βρασμός τους.
- Μεταφέρουμε τις πέννες σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο έτσι ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους.
- Παίρνουμε το ξύσμα από το λεμόνι προσέχοντας να μην πάρουμε το λευκό του κομμάτι.
- Στην συνέχεια στύβουμε το λεμόνι για να πάρουμε τον χυμό του.
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το φινόκιο σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον μισό χυμό από τα λεμόνια.
- Αφαιρούμε το δέρμα του σολομού και τυχόν μικρά κόκαλα που μπορεί να έχει και κόβουμε σε μικρούς κύβους 2 εκατοστών.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με πολύ λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τους κύβους του σολομού προσθέτοντας λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού με το ξύσμα από τα λεμόνια αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
- Ανακατεύουμε απαλά και με προσοχή τις κρύες πέννες μαζί με το φινόκιο και τον σολομό και περιχύνουμε με την αρωματική σάλτσα από ελαιόλαδο και λεμόνι και σερβίρουμε