Υλικά για πέννες σαλάτα με σολομό, φινόκιο και λεμόνι

  • 400 γρ. Πέννες
  • 300 γρ. φιλέτο σολομού
  • 1 ολόκληρο φινόκιο
  • 1 λεμόνι
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για πέννες σαλάτα με σολομό, φινόκιο και λεμόνι

  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζουμε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.
  • Στην συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις περιχύνουμε με άφθονο κρύο νερό έτσι ώστε να κρυώσουν και να μην συνεχίσει ο βρασμός τους.
  • Μεταφέρουμε τις πέννες σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο έτσι ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους.
  • Παίρνουμε το ξύσμα από το λεμόνι προσέχοντας να μην πάρουμε το λευκό του κομμάτι.
  • Στην συνέχεια στύβουμε το λεμόνι για να πάρουμε τον χυμό του.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το φινόκιο σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον μισό χυμό από τα λεμόνια.
  • Αφαιρούμε το δέρμα του σολομού και τυχόν μικρά κόκαλα που μπορεί να έχει και κόβουμε σε μικρούς κύβους 2 εκατοστών.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με πολύ λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τους κύβους του σολομού προσθέτοντας λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού με το ξύσμα από τα λεμόνια αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
  • Ανακατεύουμε απαλά και με προσοχή τις κρύες πέννες μαζί με το φινόκιο και τον σολομό και περιχύνουμε με την αρωματική σάλτσα από ελαιόλαδο και λεμόνι και σερβίρουμε