Υλικά για σουβλάκια γαρίδας με γιαούρτι

Για τις γαρίδες
  • 1 κιλό γαρίδες Νο 2 ή Νο 3, καθαρισμένες 
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού ή κόλιανδρου, για το σερβίρισμα
Για τη μαρινάδα
  • 120 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
  • 1 καυτερή πιπερίτσα τσίλι (ή περισσότερες, αν αντέχουμε), ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού γκαράμ μασάλα (ινδικό μείγμα μπαχαρικών – σε καταστήματα με έθνικ τρόφιμα και μπαχαράδικα)
  • 1/3 κουτ. γλυκού κουρκουμάς, σε σκόνη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι

Συνταγή για σουβλάκια γαρίδας με γιαούρτι

  • Για να φτιάξουμε τα σουβλάκια γαρίδας μαριναρισμένα σε αρωματικό γιαούρτι, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε απαλά ώστε να καλυφθούν καλά.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, να αρωματιστούν.
  • Προθερμαίνουμε το γκριλ και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  • Βγάζουμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα, τις τινάζουμε ελαφρά χωρίς να τις σκουπίσουμε από τη μαρινάδα τους και τις περνάμε ανά 2 ή 3 σε καλαμάκια για σουβλάκι.
  • Απλώνουμε τα καλαμάκια στο ταψί και ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Ξεφουρνίζουμε, βάζουμε τα σουβλάκια σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τα φύλλα μαϊντανού ή κόλιανδρου.
  • Σερβίρουμε τα σουβλάκια γαρίδας μαριναρισμένα σε αρωματικό γιαούρτι αμέσως.