Σουβλάκια γαρίδας με γιαούρτι
Καλοκαιρινή γεύση
Συγκλονιστικά σουβλάκια γαρίδας με γιαούρτι
Υλικά για σουβλάκια γαρίδας με γιαούρτι
Για τις γαρίδες- 1 κιλό γαρίδες Νο 2 ή Νο 3, καθαρισμένες
- 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού ή κόλιανδρου, για το σερβίρισμα
- 120 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
- 1 καυτερή πιπερίτσα τσίλι (ή περισσότερες, αν αντέχουμε), ψιλοκομμένη
- 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. γλυκού γκαράμ μασάλα (ινδικό μείγμα μπαχαρικών – σε καταστήματα με έθνικ τρόφιμα και μπαχαράδικα)
- 1/3 κουτ. γλυκού κουρκουμάς, σε σκόνη
- 50 ml ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
Συνταγή για σουβλάκια γαρίδας με γιαούρτι
- Για να φτιάξουμε τα σουβλάκια γαρίδας μαριναρισμένα σε αρωματικό γιαούρτι, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε απαλά ώστε να καλυφθούν καλά.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, να αρωματιστούν.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Βγάζουμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα, τις τινάζουμε ελαφρά χωρίς να τις σκουπίσουμε από τη μαρινάδα τους και τις περνάμε ανά 2 ή 3 σε καλαμάκια για σουβλάκι.
- Απλώνουμε τα καλαμάκια στο ταψί και ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Ξεφουρνίζουμε, βάζουμε τα σουβλάκια σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τα φύλλα μαϊντανού ή κόλιανδρου.
- Σερβίρουμε τα σουβλάκια γαρίδας μαριναρισμένα σε αρωματικό γιαούρτι αμέσως.