Υλικά για παγωτό βανίλια χωρίς ζάχαρη

  • 170 γρ. μέλι
  • 240 γρ. γάλα
  • 460 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Συνταγή για παγωτό βανίλια χωρίς ζάχαρη

  • Ξεκινήστε ρίχνοντας το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ.
  • Χτυπήστε το μείγμα με το μίξερ μέχρι να αποκτήσει μια πιο πηχτή υφή για περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέστε και το μέλι και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνουν όλα ένα.
  • Καλό είναι η κρέμα γάλακτος να έχει μπει και στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το χτύπημα με το μίξερ.
  • Για να αποκτήσει το παγωτό σας την καλύτερη δυνατή υφή θα πρέπει να το βάλετε σε ένα σακουλάκι ιδανικό για κατάψυξη.
  • Κάθε 30 λεπτά για τις επόμενες 3-4 ώρες μετά το φτιάξιμο καλό είναι να το βγάζετε και να το μαλάζετε.
  • Επομένως καλύτερα είναι να μην φτιάξετε το παγωτό βράδυ γιατί δεν θα μπορετε να κάνετε αυτή τη διαδικασία.
  • Προσθέστε και μερικές σταγόνες μαύρης σοκολάτας για το σερβίρισμα, αν θέλετε.