Παγωτό βανίλια χωρίς ζάχαρη
Καλοκαιρινή γεύση
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς ζάχαρη
Υλικά για παγωτό βανίλια χωρίς ζάχαρη
- 170 γρ. μέλι
- 240 γρ. γάλα
- 460 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Συνταγή για παγωτό βανίλια χωρίς ζάχαρη
- Ξεκινήστε ρίχνοντας το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ.
- Χτυπήστε το μείγμα με το μίξερ μέχρι να αποκτήσει μια πιο πηχτή υφή για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε και το μέλι και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνουν όλα ένα.
- Καλό είναι η κρέμα γάλακτος να έχει μπει και στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το χτύπημα με το μίξερ.
- Για να αποκτήσει το παγωτό σας την καλύτερη δυνατή υφή θα πρέπει να το βάλετε σε ένα σακουλάκι ιδανικό για κατάψυξη.
- Κάθε 30 λεπτά για τις επόμενες 3-4 ώρες μετά το φτιάξιμο καλό είναι να το βγάζετε και να το μαλάζετε.
- Επομένως καλύτερα είναι να μην φτιάξετε το παγωτό βράδυ γιατί δεν θα μπορετε να κάνετε αυτή τη διαδικασία.
- Προσθέστε και μερικές σταγόνες μαύρης σοκολάτας για το σερβίρισμα, αν θέλετε.