Υλικά για κολοκυθόπιτα ξυπόλυτη

  • 4 κούπες ψιλοκομμένα κολοκυθάκια (σε μέγεθος μικρού ζαριού)
  • 1 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν
  • 5 αυγά
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γλ. αλάτι + πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. Χοντροτριμμένη φέτα
  • Λίγη φρυγανιά τριμμένη για την επιφάνεια

Συνταγή για κολοκυθόπιτα ξυπόλυτη

  • Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια μαζί με το αλεύρι και το μπέικιν σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε πολύκαλά.
  • Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπωλ τα αυγά και το λάδι και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, κρεμμυδάκι, δυόσμο και τυρί κι ανακατεύουμε άλλο λίγο.
  • Αδειάζουμε το μπωλ με τα υγρά στα αλευρωμένα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη ζύμη.
  • Την αδειάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί (25x30 εκ.) και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο, στην κάτω σχάρα, για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η πιτούλα μας.
  • Περιμένουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε