Υλικά για γλυκό ψυγείου με βερίκοκα

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 λίτρο γάλα
  • Ζάχαρη
  • Κορν φλάουρ ή κάστερ πάουντερ
  • Βερίκοκα
  • Χυμό πορτοκαλιού

Συνταγή για γλυκό ψυγείου με βερίκοκα

  • Σπάμε 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ στο σκεύος μας.
  • Για να κάνουμε την κρέμα βάζουμε 1 λίτρο γάλα να ζεσταθεί με 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε 120 γραμμάρια κορν φλάουρ ή καστερ παουντερ και ανακατεύουμε.
  • Όταν πήξει την κατεβάζουμε και τη ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα.
  • Τα ανακατεύουμε και τα ισιώνουμε.
  • Ψιλοκόβουμε πάνω βερίκοκα.
Κάνουμε κρέμα πορτοκαλιού
  • Βάζουμε 2 ποτήρια πορτοκαλάδα να ζεσταθεί με 40 γραμμάρια ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε 5 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ.
  • Ανακατεύουμε, ενώ μόλις πήξει την κατεβάζουμε.
  • Μετά από 2 λεπτά τη ρίχνουμε πάνω.
  • Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο.