Μοσχαράκι κοκκινιστό με τσακώνικες μελιτζάνες
Λαχταριστή συνταγή
Το μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες είναι ίσως το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό
Υλικά για μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες
- 1 κιλό μοσχάρι ελιά, σε κύβους 2 εκ.
- 1.200 γρ. μελιτζάνες τσακώνικες, κομμένες κατά μήκος στα 2
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
- 1 κιλό ντομάτες, χοντροτριμμένες
- 2 μάτσα βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 130 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες
- Για το μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες, αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Aλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε σουρωτήρι, να φύγει η πικράδα τους.
- Τις ξεπλένουμε, τις αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο, τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 90 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-6 λεπτά.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τον μισό βασιλικό και σείουμε ελαφρώς την κατσαρόλα.
- Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι μελιτζάνες.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό και αλατοπίπερο και σερβίρουμε.