Υλικά για μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες

  • 1 κιλό μοσχάρι ελιά, σε κύβους 2 εκ.
  • 1.200 γρ. μελιτζάνες τσακώνικες, κομμένες κατά μήκος στα 2
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
  • 1 κιλό ντομάτες, χοντροτριμμένες
  • 2 μάτσα βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 130 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες

  • Για το μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες, αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  • Aλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε σουρωτήρι, να φύγει η πικράδα τους.
  • Τις ξεπλένουμε, τις αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο, τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 90 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-6 λεπτά.
  • Ρίχνουμε την ντομάτα, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα.
  • Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τον μισό βασιλικό και σείουμε ελαφρώς την κατσαρόλα.
  • Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι μελιτζάνες.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό και αλατοπίπερο και σερβίρουμε.