Υλικά για κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας

  • 8 φύλλα κρούστας
  • 4 κολοκύθια, περασμένα από τον τρίφτη στο χοντρό
  • 2 αβγά
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
  • 200 γρ. φέτα, χοντροσπασμένη
  • 200 γρ. ανθότυρο, χοντροσπασμένο
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • Ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι (προαιρετικά)

Συνταγή για κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας

  • Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι.
  • Σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα και έπειτα προσθέτουμε το κολοκύθι.
  • Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά του.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με τα τυριά.
  • Μόλις είναι έτοιμο το κολοκύθι το ρίχνουμε στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε ένα ταψάκι.
  • Βάζουμε ένα φύλλο στον πάτο του ταψιού και το λαδώνουμε καλά.
  • Προσθέτουμε κουταλιές από τη γέμιση και την απλώνουμε στην επιφάνεια.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε το επόμενο φύλο και το λαδώνουμε και αυτό καλά σε όλη την επιφάνεια του, ακόμα και στα σημεία που προεξέχουν από το ταψί.
  • Προσθέτουμε γέμιση και την ισιώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ακόμα 3 φορές.
  • Τα φύλλα που περισσεύουν τα βάζουμε στην τελευταία στρώση λαδώνοντας τα καλά κάθε φορά.
  • Χαράζουμε τα κομμάτια στην επιφάνεια της πίτας. Προσέχουμε να μην φτάσει το μαχαίρι στον πάτο της πίτας για να μην χαραχτούν τα κάτω φύλλα.
  • Τέλος, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε στο φούρνο.
  • Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 160°C – τα τελευταία 30 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.