Εύκολο παγωτό παρφέ με αυγά
Εύκολη συνταγή
Μια συνταγή για παγωτό με αυγά, ζαχαρούχο γάλα και γάλα εβαπορέ
Υλικά για παγωτό παρφέ με αυγά
- 250 γρ φυτική σαντιγί
- 135 γρ ζαχαρούχο γάλα
- 3 αυγά χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια
- 180 ml γάλα εβαπορέ
- 1 ΚΣ άχνη ζάχαρη
- 2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 80 γρ καβουρντισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα
Συνταγή για παγωτό παρφέ με αυγά
- Ξεκινάω βάζοντας σε μπεν μαρί τα ασπράδια με το αλάτι και την άχνη.
- Ανακατεύω διαρκώς έχοντας μέτρια-χαμηλή ένταση μέχρι το μείγμα να αρχίσει να γίνεται πιο πυκνό και να φτάσει τους 61*C
- Βγάζω το μπολ από το μπεν μαρί συνεχίζοντας την ανάδευση για άλλα 5 λεπτά μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
- Όμοια βάζω σε μπεν μαρί και τους κρόκους μαζί με το ζαχαρούχο γάλα, σε μέτρια-χαμηλή ένταση, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει πιο λευπτόρευστο το μείγμα και να φτάσει τους 63*C.
- Τότε το βγάζω από το μπεν μαρί και το ανακατεύω να κρυώσει
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τη φυτική σαντιγί να μαλακώσει.
- Προσθέτω σταδιακά το γάλα εβαπορέ και αφού ενσωματωθεί στο μείγμα συνεχίζω ρίχνοντας το μείγμα με τους κρόκους.
- Βάζω το εκχύλισμα βανίλιας και έπειτα ενσωματώνω σε δόσεις τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ
- Συνεχίζουμε βάζοντας τα αμύγδαλα
- Ρίχνω το μείγμα στο σκεύος που θα το αποθηκεύσω, ισιώνω την επιφάνεια του και αν το σκεύος δεν έχει καπάκι σκεπάζω με μεμβράνη.
- Το βάζω στην κατάψυξη για 5-6 ώρες ή ιδανικά όλη τη νύχτα.
- Βγάζω το παγωτό από την κατάψυξη 15 λεπτά πριν σερβίρω για να μαλακώσει.