Υλικά για παγωτό παρφέ με αυγά

  • 250 γρ φυτική σαντιγί
  • 135 γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 3 αυγά χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια
  • 180 ml γάλα εβαπορέ
  • 1 ΚΣ άχνη ζάχαρη
  • 2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 80 γρ καβουρντισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα

Συνταγή για παγωτό παρφέ με αυγά

  • Ξεκινάω βάζοντας σε μπεν μαρί τα ασπράδια με το αλάτι και την άχνη.
  • Ανακατεύω διαρκώς έχοντας μέτρια-χαμηλή ένταση μέχρι το μείγμα να αρχίσει να γίνεται πιο πυκνό και να φτάσει τους 61*C 
  • Βγάζω το μπολ από το μπεν μαρί συνεχίζοντας την ανάδευση για άλλα 5 λεπτά μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
  • Όμοια βάζω σε μπεν μαρί και τους κρόκους μαζί με το ζαχαρούχο γάλα, σε μέτρια-χαμηλή ένταση, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει πιο λευπτόρευστο το μείγμα και να φτάσει τους 63*C.
  • Τότε το βγάζω από το μπεν μαρί και το ανακατεύω να κρυώσει
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τη φυτική σαντιγί να μαλακώσει.
  • Προσθέτω σταδιακά το γάλα εβαπορέ και αφού ενσωματωθεί στο μείγμα συνεχίζω ρίχνοντας το μείγμα με τους κρόκους.
  • Βάζω το εκχύλισμα βανίλιας και έπειτα ενσωματώνω σε δόσεις τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ
  • Συνεχίζουμε βάζοντας τα αμύγδαλα
  • Ρίχνω το μείγμα στο σκεύος που θα το αποθηκεύσω, ισιώνω την επιφάνεια του και αν το σκεύος δεν έχει καπάκι σκεπάζω με μεμβράνη.
  • Το βάζω στην κατάψυξη για 5-6 ώρες ή ιδανικά όλη τη νύχτα.
  • Βγάζω το παγωτό από την κατάψυξη 15 λεπτά πριν σερβίρω για να μαλακώσει.