Υλικά για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με σύκα

  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
  • 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών (35-36%)
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 370 γρ. σύκα καθαρισμένα κομμένα στα 4 ή 5
  • 170 γρ. σταφίδες ξανθές 
  • 130 γρ. φυστίκια Αιγίνης

Συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με σύκα

  • Καθαρίζετε τα σύκα, τα κόβετε σε κομμάτια και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίζουν.
  • Παίρνετε ένα ταψάκι με διάσταση βάσης 16 x 26 εκ. το βουτυρώνετε και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος φροντίζοντας το χαρτί να προεξέχει περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
  • Λιώνετε, σε μέτριο μπολ, σε μπεν μαρί τα κομμάτια κουβερτούρας μαζί με τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
  • Το αφαιρείτε από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη για 10 λ περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα να χλιαρύνει.
  • Μόλις χλιαρύνει προσθέτετε τα μπισκότα, τα σύκα, τις σταφίδες και τα φιστίκια και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν και κατανεμηθούν ισομερώς τα υλικά.
  • Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του με το πίσω μέρος ενός μεγάλου κουταλιού και το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή μέχρι να παγώσει και σφίξει καλά.
  • Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.