Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με σύκα
Εύκολη συνταγή
Μια πανεύκολη, για αρχάριους, συνταγή για ένα πεντανόστιμο γλύκισμα ψυγείου με σύκα
Υλικά για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με σύκα
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
- 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών (35-36%)
- 200 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 370 γρ. σύκα καθαρισμένα κομμένα στα 4 ή 5
- 170 γρ. σταφίδες ξανθές
- 130 γρ. φυστίκια Αιγίνης
Συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με σύκα
- Καθαρίζετε τα σύκα, τα κόβετε σε κομμάτια και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίζουν.
- Παίρνετε ένα ταψάκι με διάσταση βάσης 16 x 26 εκ. το βουτυρώνετε και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος φροντίζοντας το χαρτί να προεξέχει περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
- Λιώνετε, σε μέτριο μπολ, σε μπεν μαρί τα κομμάτια κουβερτούρας μαζί με τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
- Το αφαιρείτε από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη για 10 λ περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα να χλιαρύνει.
- Μόλις χλιαρύνει προσθέτετε τα μπισκότα, τα σύκα, τις σταφίδες και τα φιστίκια και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν και κατανεμηθούν ισομερώς τα υλικά.
- Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του με το πίσω μέρος ενός μεγάλου κουταλιού και το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή μέχρι να παγώσει και σφίξει καλά.
- Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.