Υλικά για παγωτό πεπόνι με ζαχαρούχο γάλα

  • 1300 γραμμάρια ώριμο πεπόνι (1300 γρ με τη φλούδα του, 900 γρ καθαρισμένο)
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 
  • 2 κουτάκια ζαχαρούχο γάλα (κουτάκια των 397 γρ)
  • 1/4 φλιτζανιού του τσαγιού κρύο γάλα εβαπορέ, μη αραιωμένο (περίπου 50 ml)
  • 4 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ

Συνταγή για παγωτό πεπόνι με ζαχαρούχο γάλα

  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη για να κρυώσουν μέχρι να καθαρίσουμε και να πολτοποιήσουμε το πεπόνι.
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το πεπόνι σε μικρά κομμάτια, αφαιρώντας τη φλούδα και τα σπόρια του.
  • Ρίχνουμε το τεμαχισμένο πεπόνι μέσα στον κάδο του μούλτι και το πολτοποιούμε.
  • Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ.
  • Χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι η κρέμα να διογκωθεί και να πάρουμε μια σφιχτή σαντιγί.
  • Αδειάζουμε στη λεκάνη τα ζαχαρούχα γάλατα, χτυπώντας παράλληλα με το μίξερ.
  • Ακολούθως προσθέτουμε και το γάλα εβαπορέ (προσοχή: δεν το αραιώνουμε με νερό).
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμη ούτως ώστε να ενωθούν το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ με τη σαντιγί.
  • Προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή λικέρ.
  • Κατόπιν ρίχνουμε στη λεκάνη τον πολτό πεπονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ για 2 λεπτά ακόμη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους και να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα της λεκάνης σε μεταλλικό μπολ παγωτού που κλείνει αεροστεγώς και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες, ανάλογα και με τον καταψύκτη που έχουμε.
  • Καλό θα είναι να βγάζουμε το παγωτό από το ψυγείο κάθε 1 ώρα και να το ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι, για να μην δημιουργηθούν κρυσταλλάκια. Δύο με τρία ανακατέματα, κατά τις πρώτες ώρες παγώματος, είναι αρκετά.