Υλικά για παγωτό γιαούρτι

  • 600 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 36%
Για το σιρόπι
  • 230 γρ ζάχαρη
  • 100 ml γάλα πλήρες
  • 2 κ.τ.σ μέλι

Συνταγή για παγωτό γιαούρτι

Καταψύξτε το μπολ που θα κάνετε το παγωτό σας για τουλάχιστον 4 ώρες νωρίτερα.

Για το σιρόπι
  • Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε να ζεσταθεί.
  • Προσοχή γιατί μπορεί να φουσκώσει.
  • Θέλουμε να λιώσει η ζάχαρη, με το που λιώσει προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει γρήγορα γιατί θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε κρύο.
Για το παγωτό

  • Βάζουμε στον παγωμένο κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε σαντιγί.
  • Έπειτα Προσθέτουμε σιγά σιγά σε δόσεις το γιαούρτι και όταν ενσωματωθεί προσθέτουμε το κρύο σιρόπι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε 3 ώρες χτυπάμε και πάλι με το σύρμα, συνολικά θα το χτυπήσουμε 2 φορές.
  • Αφήνουμε στην κατάψυξη σκεπασμένο με μεμβράνη.