Υλικά για μπισκότα με σύκο και καρύδια

  • 220 g αλεύρι γενικής χρήσης
  • 120 ml ηλιέλαιο
  • 170 g καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 80 g σύκα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
  • 70 g καρύδια ψιλοκομμένα
  • ½ κ.γ τζίντζερ
  • ½ κ.γ κανέλα

Συνταγή για μπισκότα με σύκο και καρύδια

  • Στο μίξερ χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε λίγο ακόμη το χτύπημα.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα σύκα και τα καρύδια και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.
  • Πλάθουμε μπαλάκια ίδιου μεγέθους και με την παλάμη μας τα πλαταίνουμε.
  • Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα ,πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10 λεπτά περίπου.