Κατσίκι στον φούρνο με πατάτες baby
Με χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού
Μια υπέροχη και άκρως καλοκαιρινή συνταγή για ένα μεσημεριανό γεύμα στη βεράντα του εξοχικού μας
Υλικά για κατσίκι στον φούρνο με πατάτες baby
- 3 κιλά μπούτι από κατσίκι
- 2 κιλά πατάτες baby
- Σκόρδο σκόνη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, Πιπέρι
- Ρίγανη
- Δενδρολίβανο
- 2 κσ μουστάρδα γλυκιά
- 1 κσ μέλι
- Χυμός 2 λεμονιών
- Χυμός 1 πορτοκαλιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κσ μουστάρδα
- Ελαιόλαδο
Συνταγή για κατσίκι στον φούρνο με πατάτες baby
- Μαρινάρουμε το κρέας από την προηγούμενη αφήνοντας το να ξεκουραστεί σε μείγμα ελαιόλαδο/αλάτι/πιπέρι/ρίγανη/δενδρολίβανο/σκόνη σκόρδο
- Την επομενη μερα το βάζουμε το κρέας στο μεγάλο ταψί του φούρνου και το περιχύνουμε με την μαρινάδα για τις πατάτες.
- Προσθέτουμε και τις πατάτες (αφού τις έχουμε πλύνει) στις οποίες ρίχνουμε επίσης την δική τους μαρινάδα.
- Επιπλέον ρίχνουμε στο ταψί 1 ποτήρι νερό
- Καπακώνουμε με το επίπεδο ταψί του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες στον αέρα και 180 βαθμούς.
- Αφαιρούμε το επίπεδο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά
- Αλείφουμε το κρέας με την μουστάρδα+μέλι και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά στις αντιστάσεις