Μελιτζάνες τηγανιτές: Ένας αγαπημένος μεζές
Ένας τέλειος μεζές
Μια πολύ εύκολη συνταγή για μελιτζάνες με το κλασικό αλεύρωμα
Υλικά για μελιτζάνες τηγανιτές
- 4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες, σε στρογγυλές φέτες πάχους 0,5 εκ.
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Συνταγή για μελιτζάνες τηγανιτές
- Βάζουμε τις μελιτζάνες σε μια λεκάνη με νερό και 1 κουτ. σούπας αλάτι για 1/2 ώρα, να ξεπικρίσουν, και τις ξεπλένουμε.
- Βάζουμε νερό σε ένα μεγάλο μπολ και σε ένα άλλο ρίχνουμε το αλεύρι.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Με γρήγορες κινήσεις βουτάμε μία-μία τις φέτες μελιτζάνας πρώτα στο νερό και αμέσως μετά στο αλεύρι.
- Τις γυρνάμε και από τις δύο πλευρές να καλυφθούν καλά, τις τινάζουμε να πέσει το περιττό αλεύρι και τις ξαναβυθίζουμε στιγμιαία στο μπολ με το νερό.
- Αμέσως μετά, τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το λάδι, λίγες-λίγες κάθε φορά, για να μην πέφτει απότομα η θερμοκρασία του λαδιού και προσεκτικά γιατί θα πιτσιλίσουν.
- Τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, για 2 - 3 λεπτά συνολικά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Με τον τρόπο αυτό θα κάνουν πιο τραγανή κρούστα από ό,τι αν τις αλευρώναμε απλώς.