Υλικά για γλυκό ψυγείου με λεμόνι

  • 200 γρ. μπισκότα
  • 6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο (80 γρ.)
  • 4 φλιτζάνια γάλα (950 ml)
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη (170 γρ.)
  • 5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ (45 γρ.)
  • 1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι (120 γρ.)
  • 1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (100 ml)
  • 1 1/4 φλιτζάνι νερό (300 ml)
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ (25 γρ.)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά ή χρώμα τροφίμων
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη (50 γρ.)

Συνταγή για γλυκό ψυγείου με λεμόνι

  • Βάλτε τα μπισκότα στο multi μέχρι να θρυμματιστούν καλά. Αδειάστε τα σε ένα μπολ και προσθέστε το λιωμένο βούτυρο.
  • Ανακατέψτε καλά και απλώστε με ένα κουτάλι το μείγμα σε μια φόρμα παραλληλόγραμμη ή ταψάκι με αποσπώμενα μέρη.
  • Καλό είναι να έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Στη συνέχεια βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατέψτε καλά με το σύρμα.
  • Συνεχίστε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσοχή να μη σας κολλήσει.
  • Στη συνέχεια, αφαιρέστε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέστε το γιαούρτι ανακατεύοντας καλά.
  • Βγάλτε τη φόρμα ή το ταψάκι από το ψυγείο και απλώστε την κρέμα πάνω από τα τριμμένα μπισκότα.
  • Ξαναβάλτε το γλυκό στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Στύψτε τρία λεμόνια, σουρώστε τον χυμό και αναμείξτε τον σε μια μικρή κατσαρόλα με το νερό, το κορν φλάουρ, τον κουρκουμά.
  • Ανακατέψτε καλά και προσθέστε στη συνέχεια τη ζάχαρη.
  • Συνεχίστε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Απλώστε την πάνω στο γλυκό και βάλτε το στο ψυγείο για μία ώρα.
  • Μόλις παγώσει, ξεφορμάρετε και σερβίρετε.