Υλικά για ρολάκια μελιτζάνας με φέτα στο φούρνο

  • 6 μέτριες μελιτζάνες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 250γρ φέτα, κομμένη σε λωρίδες

Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
  • Νερό (περίπου 1 ½-2 κούπες)
  • Καστανή ζάχαρη
  • Αλάτι & πιπέρι

Συνταγή για ρολάκια μελιτζάνας με φέτα στο φούρνο

  • Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες περίπου 0,5 εκ.
  • Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε για περίπου 15’ λεπτά.
  • Τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό, τις αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν και τις αραδιάζουμε σε ταψιά που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. (Χωρίς οι φέτες να καλύπτουν η μια την άλλη)
  • Με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις δυο πλευρές και προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C για περίπου 30’ λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. (Ανάλογα με το φούρνο μπορεί να είναι έτοιμες σε λιγότερο ή περισσότερο χρόνο)
Για τη σάλτσα:
  • Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδο και τα κόβουμε στο μούλτι.
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3’ λεπτά.
  • Κόβουμε το κονκασέ στο μούλτι και το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 15-20’ λεπτά.
  • Για το στήσιμο: Βάζουμε ένα κομμάτι φέτας σε κάθε φέτα μελιτζάνας και ρολάρουμε. (Μπορεί να χρειαστούν και 2 φέτες μελιτζάνας αν είναι μικρές για να φτιάξουμε ένα ρολάκι.)
  • Βάζουμε λίγη σάλτσα στον πάτο ενός μικρού πυρέξ (χρησιμοποίησα οβάλ διαμέτρων 23×18εκ) και τοποθετούμε τα ρολάκια μας το ένα δίπλα στο άλλο κάθετα και όχι οριζόντια. (Με τη φέτα προς τα πάνω.)
  • Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα (μπορεί να μας περισσέψει λίγο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C για περίπου 25-30’ λεπτά.