Φθινοπωρινή ανάποδη μηλόπιτα
Εύκολη συνταγή
Μια μηλόπιτα με πλούσια γεύση και αγνά υλικά
Υλικά για ανάποδη μηλόπιτα
Για τα μήλα- 2-3 μήλα
- 100γρ βούτυρο καρύδας λιωμένο
- 1 κ.σ ζάχαρη καρύδας
- 10γρ καρύδια
- Κανέλα
- 4 αυγά
- 120γρ ζάχαρη καρύδας
- 2 κάψουλες βανίλια
- 120γρ φαρίνα ολικής άλεσης
- 1 κ.γ baking powder
Συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες. (Όσο πιο παχιές τις κόψουμε τόσο πιο τραγανά θα μείνουν τα μήλα μας)
- Σε ένα ταψάκι στρογγυλό διαμέτρου 25εκ, βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε να καλύψει όλο τον πάτο του ταψιού.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε ελαφρά τα τοιχώματα με λίγο από το βούτυρο.
- Πασπαλίζουμε τη 1 κ.σ ζάχαρη καρύδας σε όλη την επιφάνεια και βάζουμε τις φέτες μήλου τη μια δίπλα στην άλλη χωρίς να επικαλύπτονται.
- Σπάμε τα καρύδια με το χέρι σε κομματάκια και τα βάζουμε στα κενά που έχουν δημιουργηθεί.
- Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καρύδας με ένα μίξερ χειρός ή στο μίξερ μας για 5-10’ μέχρι να αφρατέψουν.
- Όταν αφρατέψουν, προσθέτουμε τις βανίλιες, τη φαρίνα, το baking και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί.
- Περιχύνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180-190°C για περίπου 30-35’ λεπτά.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, με ένα ίσιο μαχαίρι (χωρίς δοντάκια) ξεκολλάμε το κέικ μας από τα τοιχώματα, βάζουμε μια πιατέλα, αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε προσεκτικά το ταψάκι.