Υλικά για ανάποδη μηλόπιτα

Για τα μήλα
  • 2-3 μήλα
  • 100γρ βούτυρο καρύδας λιωμένο
  • 1 κ.σ ζάχαρη καρύδας
  • 10γρ καρύδια
  • Κανέλα
Για το κέικ
  • 4 αυγά
  • 120γρ ζάχαρη καρύδας
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • 120γρ φαρίνα ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ baking powder

Συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες. (Όσο πιο παχιές τις κόψουμε τόσο πιο τραγανά θα μείνουν τα μήλα μας)
  • Σε ένα ταψάκι στρογγυλό διαμέτρου 25εκ, βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε να καλύψει όλο τον πάτο του ταψιού.
  • Με ένα πινέλο αλείφουμε ελαφρά τα τοιχώματα με λίγο από το βούτυρο.
  • Πασπαλίζουμε τη 1 κ.σ ζάχαρη καρύδας σε όλη την επιφάνεια και βάζουμε τις φέτες μήλου τη μια δίπλα στην άλλη χωρίς να επικαλύπτονται.
  • Σπάμε τα καρύδια με το χέρι σε κομματάκια και τα βάζουμε στα κενά που έχουν δημιουργηθεί.
  • Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καρύδας με ένα μίξερ χειρός ή στο μίξερ μας για 5-10’ μέχρι να αφρατέψουν. 
  • Όταν αφρατέψουν, προσθέτουμε τις βανίλιες, τη φαρίνα, το baking και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί.
  • Περιχύνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180-190°C για περίπου 30-35’ λεπτά.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, με ένα ίσιο μαχαίρι (χωρίς δοντάκια) ξεκολλάμε το κέικ μας από τα τοιχώματα, βάζουμε μια πιατέλα, αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε προσεκτικά το ταψάκι.