Κριθαράκι με μανιτάρια και γραβιέρα
Με σύγκλινο
Απολαύστε ένα πιάτο με κριθαράκι με μανιτάρια και γραβιέρα, που αποτελεί ένα υπέροχο πιάτο
Υλικά για κριθαράκι με μανιτάρια και γραβιέρα
- 500γρ. κριθαράκι χοντρό
- 500γρ. μανιτάρια διάφορα (βασιλομανίταρα, κανθαρέλες και λευκά)
- 400γρ. σύγκλινο
- 1 λίτρο ζωμό κότας
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
- 200γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
- φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- αλάτι
Υλικά για κριθαράκι με μανιτάρια και γραβιέρα
- Με νωπή πετσέτα σκουπίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε μέτριες φέτες.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρετε πρώτα το σύγκλινο και μετά τα μανιτάρια μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
- Προσθέτετε το σκόρδο, αφήνετε μισό λεπτό ακόμα, αποσύρετε από τη φωτιά και τα κρατάτε στην άκρη.
- Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτετε το κριθαράκι και ανακατεύετε μέχρι να απορροφήσει καλά το λάδι.
- Ρίχνετε το κρασί και αφήνετε 1 λεπτό να εξατμιστεί.
- Προσθέτετε τον ζωμό σταδιακά, σε τρεις τέσσερις δόσεις, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Αλατίζετε.
- Αποσύρετε το κριθαράκι από τη φωτιά, προσθέτετε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το μίγμα με τα μανιτάρια, την τριμμένη γραβιέρα, τη ρίγανη και ανακατεύετε καλά πριν σερβίρετε.