Υλικά για κανελόνια με ντοματίνια και μοτσαρέλα

  • 250 γρ. Κανελόνια
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 1/2 κούπα ζεστό νερό
Για τον κιμά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400 ml τοματοπελτέ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη γέμιση
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 200 γρ. Μοτσαρέλα, σε μικρά μπαλάκια

Συνταγή για κανελόνια με ντοματίνια και μοτσαρέλα

  • Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Μόλις το ελαιόλαδο ζεσταθεί προσθέτουμε τον κιμά τον οποίο τον διαλύουμε με τα χέρια μας.
  • Σοτάρουμε πολύ καλά τον κιμά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαζί με το σκόρδο. 
  • Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
  • Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ μαζί με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  • Γεμίζουμε τα κανελόνια με ντοματίνια και τα μπαλάκια μοτσαρέλα εναλλάξ.
  • Τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος, κολλητά και ομοιόμορφα.
  • Περιχύνουμε με κιμά και με λίγο ζεστό νερό ώστε τα κανελόνια να έχουν καλυφθεί από τα υγρά.
  • Τυλίγουμε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα, για 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά