Κανελόνια με ντοματίνια και μοτσαρέλα
Νόστιμα, γεμιστά κανελόνια
Αγαπημένα κανελόνια με ιδιαίτερη γέμιση σε μια πολύ διαφορετική και εναλλακτική πρόταση
Υλικά για κανελόνια με ντοματίνια και μοτσαρέλα
- 250 γρ. Κανελόνια
- 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 1/2 κούπα ζεστό νερό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 400 ml τοματοπελτέ
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη γέμιση
- 200 γρ. ντοματίνια
- 200 γρ. Μοτσαρέλα, σε μικρά μπαλάκια
Συνταγή για κανελόνια με ντοματίνια και μοτσαρέλα
- Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Μόλις το ελαιόλαδο ζεσταθεί προσθέτουμε τον κιμά τον οποίο τον διαλύουμε με τα χέρια μας.
- Σοτάρουμε πολύ καλά τον κιμά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαζί με το σκόρδο.
- Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ μαζί με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια με ντοματίνια και τα μπαλάκια μοτσαρέλα εναλλάξ.
- Τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος, κολλητά και ομοιόμορφα.
- Περιχύνουμε με κιμά και με λίγο ζεστό νερό ώστε τα κανελόνια να έχουν καλυφθεί από τα υγρά.
- Τυλίγουμε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα, για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά