Υλικά για κέικ σοκολάτας με κακάο

  • 2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας αποσταγμένο λευκό ξύδι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Συνταγή για κέικ σοκολάτας με κακάο

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
  • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε νερό, λάδι, ξύδι και βανίλια και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να μαλακώσει.
  • Σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει ελάχιστα ρίχνουμε το μείγμα μας.
  • Ψήνουμε, περίπου 40 λεπτά, μέχρι να τρυπήσουμε το κέικ και να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.