Υλικά για γιουβαρλάκια κοκκινιστά

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος από σπάλα κατά προτίμηση
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεσαίου μεγέθους
  • 1 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 70 γρ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. ακόμα
  • 500 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για γιουβαρλάκια κοκκινιστά

  • Βάζουμε τον κιμά σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το δυόσμο.
  • Προσθέτουμε επίσης 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας.
  • Ζυμώνουμε το μίγμα με τα χέρια μας και πλάθουμε γιουβαρλάκια.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.
  • Αλατοπιπερώνουμε και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια.
  • Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό, ούτως ώστε να καλυφθούν και μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια με άφθονη σάλτσα και τα συνοδεύουμε ιδανικά με μία πράσινη σαλάτα, τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.