Γιουβαρλάκια κοκκινιστά: Η ζουμερή συνταγή της γιαγιάς
Λαχταριστή συνταγή
Απίθανα κοκκινιστά γιουβαρλάκια, μια συνταγή που αγαπάμε από μικρά παιδιά
Υλικά για γιουβαρλάκια κοκκινιστά
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος από σπάλα κατά προτίμηση
- 1 κρεμμύδι ξερό μεσαίου μεγέθους
- 1 φλ. ρύζι καρολίνα
- 70 γρ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. ακόμα
- 500 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για γιουβαρλάκια κοκκινιστά
- Βάζουμε τον κιμά σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το δυόσμο.
- Προσθέτουμε επίσης 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας.
- Ζυμώνουμε το μίγμα με τα χέρια μας και πλάθουμε γιουβαρλάκια.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.
- Αλατοπιπερώνουμε και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια.
- Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό, ούτως ώστε να καλυφθούν και μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια με άφθονη σάλτσα και τα συνοδεύουμε ιδανικά με μία πράσινη σαλάτα, τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.