Λιγκουίνι με γιαούρτι και μανιτάρια
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή
Μια απολαυστική συνταγή ζυμαρικών με γιαούρτι και μανιτάρια
Υλικά για λιγκουίνι με γιαούρτι και μανιτάρια
- 500 γρ. Λιγκουίνι
- 35 γρ. + 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 280 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 450 γρ γιαούρτι στραγγιστό σε θερμ.δωματίου
- 1 κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- ½ λεμονιού χυμό
- Τριμ. παρμεζάνα
- Ξύσμα λεμονιού
Συνταγή για λιγκουίνι με γιαούρτι και μανιτάρια
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζουμε 35 γρ αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι.
- Ανακατεύουμε, μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και το αφήνουμε να βράσει 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε, κρατάμε από το ζωμό των ζυμαρικών, ραντίζουμε με 1 κ. σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε να πάει παντού και σκεπάζουμε με το καπάκι.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα σκόρδα για ½ λεπτό.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μαϊντανό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό).
- Μειώνουμε την ένταση και ρίχνουμε το γιαούρτι, 1 κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι, την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε με το ζωμό των ζυμαρικών (ανάλογα την πυκνότητα που θέλουμε) και τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε για 2 λεπτά όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν και βγάζουμε το σκεύος από την εστία.
- Γαρνίρουμε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα από πάνω, ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε τα Λιγκουίνι στα πιάτα.