Υλικά για λιγκουίνι με γιαούρτι και μανιτάρια

  • 500 γρ. Λιγκουίνι 
  • 35 γρ. + 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 280 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 450 γρ γιαούρτι στραγγιστό σε θερμ.δωματίου
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ λεμονιού χυμό
  • Τριμ. παρμεζάνα
  • Ξύσμα λεμονιού

Συνταγή για λιγκουίνι με γιαούρτι και μανιτάρια

  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζουμε 35 γρ αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι.
  • Ανακατεύουμε, μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και το αφήνουμε να βράσει 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.
  • Τα στραγγίζουμε, κρατάμε από το ζωμό των ζυμαρικών, ραντίζουμε με 1 κ. σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε να πάει παντού και σκεπάζουμε με το καπάκι.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα σκόρδα για ½ λεπτό.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μαϊντανό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό).
  • Μειώνουμε την ένταση και ρίχνουμε το γιαούρτι, 1 κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι, την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε με το ζωμό των ζυμαρικών (ανάλογα την πυκνότητα που θέλουμε) και τα ζυμαρικά.
  • Ανακατεύουμε για 2 λεπτά όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν και βγάζουμε το σκεύος από την εστία.
  • Γαρνίρουμε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα από πάνω, ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε τα Λιγκουίνι στα πιάτα.