Υλικά για κέικ μπανάνας με ταχίνι

Μερίδες: 8-10

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για τη φόρμα
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. καστανή ανοιχτή ζάχαρη
  • 100 γρ. καστανή σκούρα ζάχαρη
  • 75 γρ. ταχίνι
  • 300 γρ. μπανάνες
  • 3 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο (αν προτιμάμε, μπορούμε να βάλουμε κανέλα)
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • λίγο βούτυρο για τη φόρμα

Συνταγή για κέικ μπανάνας με ταχίνι

  • Για να φτιάξουμε το κέικ μπανάνας με ταχίνι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C (με αέρα) ή στους 180°C με αντιστάσεις.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με μήκος 20 εκ.
  • Σε ένα άλλο μπολ (ή σε έναν πολυκόφτη) πολτοποιούμε τις μπανάνες μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού και τις προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας καλά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το τζίντζερ και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Το αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
  • Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε, βυθίζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι. Θα πρέπει να βγει στεγνό και καθαρό.
  • Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.