Υλικά για μελιτζάνες στο φούρνο με κιμά

4 μελιτζάνες

Για τον κιμά
  • 400 γρ κιμά μοσχαρίσιο σπάλα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κ. γ. αλάτι
  • 1/8 κ. γ. πιπέρι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ. γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα
  • 400 γρ τριμμένες ντομάτες
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ. γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • ¼ κ. γ. πιπέρι

Συνταγή για μελιτζάνες στο φούρνο με κιμά

  • Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τον κιμά με το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, και τον μαϊντανό.
  • Κόβω κάθε μελιτζάνα στα 3 και κάθε μέρος στη μέση οριζόντια.
  • Κάθε κομμάτι το κόβω πάλι σε φέτες αλλά όχι μέχρι το τέλος, να μείνουν ενωμένες μεταξύ τους (βοηθάει στο κάτω μέρος ενώ κόβω να βάλω ξυλάκια).
  • Παίρνω κιμά και γεμίζω με αυτόν ανάμεσα στις κομμένες φέτες δημιουργείτε σαν ημικύκλιο και τα βάζω περιμετρικά στο ταψί μου.
  • Στο τελευταίο κομμάτι μελιτζάνας κόβω τις φέτες τελείως, κολλάω πάνω τους κιμά και τις βάζω στη σειρά καλύπτοντας λίγο η μια φέτα την άλλη.
  • Τις τυλίγω όλες μαζί σαν τριαντάφυλλο που το τοποθετώ στη μέση του ταψιού.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω 1 κ. σ. ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
  • Προσθέτω το σκόρδο, τον πελτέ, τα αφήνω για ½ λεπτό και ρίχνω τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τις αφήνω να βράσουν για 15 λεπτά.
  • Ρίχνω τη σάλτσα ντομάτας στο ταψί πάνω στις μελιτζάνες και βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά συν τα 10 τελευταία λεπτά στον αέρα.