Μελιτζάνες στο φούρνο με κιμά
Ένα πιάτο που κερδίζει τις εντυπώσεις
Συνταγή για μελιτζάνες γεμιστές με ζουμερό κιμά, που ψήνονται σε πλούσια σάλτσα
Υλικά για μελιτζάνες στο φούρνο με κιμά
4 μελιτζάνεςΓια τον κιμά
- 400 γρ κιμά μοσχαρίσιο σπάλα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ κ. γ. αλάτι
- 1/8 κ. γ. πιπέρι
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3 κ. γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 400 γρ τριμμένες ντομάτες
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ. γ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ. γ. αλάτι
- ¼ κ. γ. πιπέρι
Συνταγή για μελιτζάνες στο φούρνο με κιμά
- Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τον κιμά με το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, και τον μαϊντανό.
- Κόβω κάθε μελιτζάνα στα 3 και κάθε μέρος στη μέση οριζόντια.
- Κάθε κομμάτι το κόβω πάλι σε φέτες αλλά όχι μέχρι το τέλος, να μείνουν ενωμένες μεταξύ τους (βοηθάει στο κάτω μέρος ενώ κόβω να βάλω ξυλάκια).
- Παίρνω κιμά και γεμίζω με αυτόν ανάμεσα στις κομμένες φέτες δημιουργείτε σαν ημικύκλιο και τα βάζω περιμετρικά στο ταψί μου.
- Στο τελευταίο κομμάτι μελιτζάνας κόβω τις φέτες τελείως, κολλάω πάνω τους κιμά και τις βάζω στη σειρά καλύπτοντας λίγο η μια φέτα την άλλη.
- Τις τυλίγω όλες μαζί σαν τριαντάφυλλο που το τοποθετώ στη μέση του ταψιού.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω 1 κ. σ. ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
- Προσθέτω το σκόρδο, τον πελτέ, τα αφήνω για ½ λεπτό και ρίχνω τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τις αφήνω να βράσουν για 15 λεπτά.
- Ρίχνω τη σάλτσα ντομάτας στο ταψί πάνω στις μελιτζάνες και βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά συν τα 10 τελευταία λεπτά στον αέρα.