Μοσχάρι στιφάδο που λιώνει στο στόμα
Μια λαχταριστή συνταγή
Βήμα - βήμα πως θα φτιάξετε μια λαχταριστή συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο
Υλικά για μοσχάρι στιφάδο
- 800 γρ. κρεμμύδια, για στιφάδο
- 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
- ¼ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 30 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
- 150 ml κόκκινο κρασί
- 4 ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 2 φύλλα δάφνης
- 600 ml ζωμό βοδινού
- Αλάτι, Πιπέρι, Ελαιόλαδο
Συνταγή για μοσχάρι στιφάδο
- Ζεσταίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο και καραμελώνουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά.
- Τα αφαιρούμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο- εάν χρειαστεί- και αφήνουμε να πάρει χρώμα το μοσχάρι από όλες τις πλευρές.
- Επιστρέφουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και αδειάζουμε τα μπαχαρικά.
- Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας.
- Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το ξύδι.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τις ντομάτες, το ζωμό βοδινού, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε με κουτάλα και σιγομαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 1 με 2 ώρες.
- Σερβίρουμε το στιφάδο ζεστό, με τηγανητές πατάτες.