Εύκολο σπανακόρυζο με κατεψυγμένο σπανάκι
Εύκολη συνταγή
Το σπανακόρυζο δεν είναι ένα ταπεινό φαγητό, αλλά ένα απ΄ τα πιο νόστιμα και σοφά πιάτα της παραδοσιακής Ελληνικής μαγειρικής
Υλικά για σπανακόρυζο
- 1 κιλό σπανάκι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3/4φλ. ρύζι Καρολίνα
- χυμό από ένα λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για σπανακόρυζο
- Κόψε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τα φύλλα τους σε ροδέλες.
- Ψιλόκοψε και το ξερό κρεμμύδι και ρίξτα σε μια κατσαρόλα με λάδι να σοταριστούν μέχρι να δίνουν διάφανα.
- Έπειτα, ρίξε το σπανάκι, έτοιμο κατεψυγμένο και κομμένο σε φύλλα.
- Το σοτάρουμε μέχρι ο όγκος του κάπως να πέσει.
- Σειρά έχει το ρύζι. Ρίξτο και ανακάτεψε το μέχρι να λαδωθεί καλά όλο.
- Πρόσθεσε ένα ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγόβρασε το σπανακόρυζο σου για 15-20 λεπτά.
- Προς το τέλος του βρασμού πρόσθεσε και το υπόλοιπο λάδι (χώρισε το2 κομμάτια, ένα για το σοτάρισμα και ένα για το τέλος) και ρίξε και το χυμό από λεμόνι. Ανακάτεψε καλά και άσε το φαγητό για περίπου 5 λεπτά να “κάτσει”.
- Έτοιμο το σπανακόρυζο
- Συνόδευσε με τυράκι, ένα τηγανητό αυγό και μια φέτα ψωμί.