Υλικά για κέικ σοκολάτας

  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα κακάο
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3/4 κούπας γάλα
  • 1/4 κούπας σπορέλαιο
  • 1 κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • 1 αυγό
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • βούτυρο για τη φόρμα

Συνταγή για κέικ σοκολάτας

  • Για να ετοιμάσουμε το σοκολατένιο κέικ με κακάο, χωρίς μίξερ, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου περίπου 24 εκ.
  • Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη, ίσα να αναμειχθούν τα υλικά.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε για 2 λεπτά το μείγμα και προσθέτουμε το αυγό.
  • Χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και το ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
  • Αφού κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι, βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα με ποδαράκια.
  • Πασπαλίζουμε το σοκολατένιο κέικ με κακάο, με ζάχαρη άχνη.