Εύκολο κείκ σοκολάτας χωρίς μίξερ
Το απόλυτο κέικ
Συνταγή για το πιο αφράτο και νόστιμο κέικ
Υλικά για κέικ σοκολάτας
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα κακάο
- 1/2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
- 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 3/4 κούπας γάλα
- 1/4 κούπας σπορέλαιο
- 1 κουτ. γλυκού βανιλίνη
- 1 αυγό
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- βούτυρο για τη φόρμα
Συνταγή για κέικ σοκολάτας
- Για να ετοιμάσουμε το σοκολατένιο κέικ με κακάο, χωρίς μίξερ, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου περίπου 24 εκ.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη, ίσα να αναμειχθούν τα υλικά.
- Στη συνέχεια χτυπάμε για 2 λεπτά το μείγμα και προσθέτουμε το αυγό.
- Χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και το ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
- Αφού κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι, βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα με ποδαράκια.
- Πασπαλίζουμε το σοκολατένιο κέικ με κακάο, με ζάχαρη άχνη.