Υλικά για σαλάτα με σύκα και κατσικίσιο τυρί

  • • 1 συσκευασία (100) φρέσκα φύλλα ρόκας 
  • • 1 κουταλάκι αλάτι
  • • 1/2 φλ. φουντούκια
  • • 5-6 αποξηραμένα σύκα
  • • 1 συσκευασία (100 γρ) κατσικίσιο τυρί
  • • 1/2 φλ. κράνμπερις
  • • ½ φλ. σπόρους από ρόδι
  • • 4 κουταλιές ροδόμελο 
  • • ¼ φλ. ελαιόλαδο

Συνταγή για σαλάτα με σύκα και κατσικίσιο τυρί

  • Κόβετε τα φουντούκια στη μέση και τα βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  • Tα καβουρδίζετε για 3-4 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
  • Ψιλοκόβετε τα σύκα.
  • Σε μία σαλατιέρα βάζετε τα φύλλα ρόκας, το αλάτι και ανακατεύετε.
  • Σκορπάτε επάνω τα φουντούκια, τα σύκα, τα κράνμπερις, το ρόδι και το κατσικίσιο τυρί το οποίο κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  • Σε ένα βαζάκι που κλείνει ή σε ένα μπλέντερ βάζετε το ελαιόλαδο και το ροδόμελο και ανακατεύετε.
  • Ρίχνετε το μίγμα πάνω από τη σαλάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε.