Υλικά για ρεβιθοκεφτεδες

Για τα ρεβίθια
  • 1 φλ. (200 γρ) ξηρά ρεβίθια
  • ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 3 φλ. νερό
Για τους κεφτέδες
  • ½ φλ. χοντροκομμένο κρεμμύδι
  • 200 γρ. γλυκοπατάτα τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ¼ φλ. μαϊντανό, χοντροκομμένο
  • ¼ φλ. φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο
  • 1 κουταλάκι κύμινο, αλεσμένο
  • ¼ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά ταχίνι
  • 4 κουταλιές βρώμη
  • Φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Συνταγή για ρεβιθοκεφτεδες

  • Από το προηγούμενο βράδυ βάζετε τα ρεβίθια σε ένα μπολ μαζί με μπόλικο νερό (το νερό να σκεπάζει καλά τα ρεβίθια γιατί θα φουσκώσουν) και τη μαγειρική σόδα.
  • Την επόμενη μέρα τα στραγγίζετε και τα απλώνετε σε μια καθαρή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν όσο γίνεται.
  • Βάζετε τα ρεβίθια στο μπολ ενός food-processor με μεταλλική λεπίδα.
  • Προσθέτετε το κρεμμύδι, σκόρδο, κόλιανδρο, μαϊντανό, κύμινο, κόλιανδρο ξηρό, μαύρο πιπέρι, αλάτι και ταχίνι.
  • Αλέθετε μέχρι τα υλικά να είναι πολύ ψιλοκομμένα αλλά όχι τελείως λιωμένα.
  • Πιέστε λίγο από το μείγμα στα δάκτυλα σας. Αν ενώνεται και μένει μαζί τότε το μείγμα είναι έτοιμο.
  • Βάζετε σε ένα μπολ και αναμειγνύετε με τις τριμμένες πατάτες.
  • Παίρνετε 1 κουταλιά περίπου από το μίγμα και φτιάχνετε με τα χέρια σας μικρές μπαλίτσες.
  • Πιέζετε λίγο τις μπαλίτσες με την παλάμη σας ώστε να μην είναι τελείως σφαιρικές.
  • Βάζετε σε ένα τηγάνι 1 εκατοστό περίπου φυτικό λάδι, σε μέτρια-δυνατή φωτιά.
  • Τηγανίζετε τις μπαλίτσες για λίγα λεπτά, γυρίζοντάς τις 1-2 φορές μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.
  • Τις βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.
  • Σερβίρετε αμέσως.