Πεντανόστιμοι ρεβιθοκεφτέδες
Με πατάτες και κρεμμυδάκια
Συνταγή για ωραίους ρεβιθοκεφτέδες με ταχίνι, πάπρικα και βρώμη
Υλικά για ρεβιθοκεφτεδες
Για τα ρεβίθια- 1 φλ. (200 γρ) ξηρά ρεβίθια
- ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
- 3 φλ. νερό
- ½ φλ. χοντροκομμένο κρεμμύδι
- 200 γρ. γλυκοπατάτα τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ¼ φλ. μαϊντανό, χοντροκομμένο
- ¼ φλ. φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο
- 1 κουταλάκι κύμινο, αλεσμένο
- ¼ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλιά ταχίνι
- 4 κουταλιές βρώμη
- Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Συνταγή για ρεβιθοκεφτεδες
- Από το προηγούμενο βράδυ βάζετε τα ρεβίθια σε ένα μπολ μαζί με μπόλικο νερό (το νερό να σκεπάζει καλά τα ρεβίθια γιατί θα φουσκώσουν) και τη μαγειρική σόδα.
- Την επόμενη μέρα τα στραγγίζετε και τα απλώνετε σε μια καθαρή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν όσο γίνεται.
- Βάζετε τα ρεβίθια στο μπολ ενός food-processor με μεταλλική λεπίδα.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι, σκόρδο, κόλιανδρο, μαϊντανό, κύμινο, κόλιανδρο ξηρό, μαύρο πιπέρι, αλάτι και ταχίνι.
- Αλέθετε μέχρι τα υλικά να είναι πολύ ψιλοκομμένα αλλά όχι τελείως λιωμένα.
- Πιέστε λίγο από το μείγμα στα δάκτυλα σας. Αν ενώνεται και μένει μαζί τότε το μείγμα είναι έτοιμο.
- Βάζετε σε ένα μπολ και αναμειγνύετε με τις τριμμένες πατάτες.
- Παίρνετε 1 κουταλιά περίπου από το μίγμα και φτιάχνετε με τα χέρια σας μικρές μπαλίτσες.
- Πιέζετε λίγο τις μπαλίτσες με την παλάμη σας ώστε να μην είναι τελείως σφαιρικές.
- Βάζετε σε ένα τηγάνι 1 εκατοστό περίπου φυτικό λάδι, σε μέτρια-δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζετε τις μπαλίτσες για λίγα λεπτά, γυρίζοντάς τις 1-2 φορές μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.
- Τις βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.
- Σερβίρετε αμέσως.