Μπράουνις με πραλίνα φουντουκιού
Ένα γλυκό ιδανικό και για πρωινό
Συνταγή για μπράουνις με πραλίνα φουντουκιού
Υλικά για μπράουνις με πραλίνα φουντουκιού
- 2 μεγάλα αυγά
- 100 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
- 270 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 125 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
- 75 γρ. αλεύρι φαρίνα
- ¼ κουταλάκι αλάτι
- 180 γρ. σοκολάτα μαύρη
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- Χρωματιστή τρούφα
Συνταγή για μπράουνις με πραλίνα φουντουκιού
- Κτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτετε την πραλίνα φουντουκιού. Μόλις αναμειχθούν, προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο.
- Κοσκινίζετε κατευθείαν στο μίγμα το αλεύρι με το αλάτι.
- Ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
- Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα ταψί για μπράουνι στο οποίο έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνετε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 30-35 λεπτά.
- Για να φτιάξετε την γκανας, βάζετε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ και την περιχύνετε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος.
- Αφήνετε το μίγμα να σταθεί 5 λεπτά και ανακατεύετε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Αφήστε την γκανας να κρυώσει στο ψυγείο.
- Όταν κρυώσει το μπράουνι (το αφήνετε στο ταψί), χτυπάτε την γκανάς με ένα μίξερ χεριού μέχρι να γίνει σαν μους και το χρώμα της να ανοίξει λίγο.
- Απλώνετε την γκανάς στο κρύο μπράουνι και, αν θέλετε, πασπαλίζετε με χρωματιστή τρούφα.
- Σερβίρετε σε τετράγωνα. Φυλάγεται στο ψυγείο.