Υλικά για μπράουνις με πραλίνα φουντουκιού

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 100 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 270 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 125 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
  • 75 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
Για την γκανάς
  • 180 γρ. σοκολάτα μαύρη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • Χρωματιστή τρούφα

Συνταγή για μπράουνις με πραλίνα φουντουκιού

  • Κτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  • Προσθέτετε την πραλίνα φουντουκιού. Μόλις αναμειχθούν, προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο.
  • Κοσκινίζετε κατευθείαν στο μίγμα το αλεύρι με το αλάτι.
  • Ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
  • Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα ταψί για μπράουνι στο οποίο έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνετε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 30-35 λεπτά.
  • Για να φτιάξετε την γκανας, βάζετε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ και την περιχύνετε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος.
  • Αφήνετε το μίγμα να σταθεί 5 λεπτά και ανακατεύετε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Αφήστε την γκανας να κρυώσει στο ψυγείο.
  • Όταν κρυώσει το μπράουνι (το αφήνετε στο ταψί), χτυπάτε την γκανάς με ένα μίξερ χεριού μέχρι να γίνει σαν μους και το χρώμα της να ανοίξει λίγο.
  • Απλώνετε την γκανάς στο κρύο μπράουνι και, αν θέλετε, πασπαλίζετε με χρωματιστή τρούφα.
  • Σερβίρετε σε τετράγωνα. Φυλάγεται στο ψυγείο.