Εύκολη μηλόπιτα: Ένα αγαπημένο γλυκό του Φθινοπώρου
Εύκολη συνταγή
Συνταγή για την εύκολη και νόστιμη μηλόπιτα
Υλικά για μηλόπιτα
(για μια ταρτιέρα 28 εκ.)- 1 φύλλο ζύμη για τάρτες ή κουρού
- 4 μέτρια μήλα, σε μικρά κομμάτια
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 φλ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 φλ. αλεύρι
- 1/2 φλ. βούτυρο, μαλακωμένο
- 1/2 φλ. ζάχαρη
Συνταγή για μηλόπιτα
- Βουτυρώστε μια ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκ. και απλώστε τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύψετε και τα τοιχώματα.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο και και την κανέλα.
- Προσθέστε τα μήλα και ανακατέψτε απαλά να καλυφθούν από το μείγμα.
- Αφήστε το στην άκρη για 10 λεπτά, ώστε να βγάλει τα υγρά του το μείγμα και στη συνέχεια απλώστε το πάνω στη ζύμη.
- Για την κρούστα, σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και ζυμώστε με το χέρι σας, ώστε να μοιάζει με ψίχουλα.
- Ρίξτε το πάνω στην μηλόπιτα (φροντίστε να την ψήσετε αμέσως, για να μην μαλακώσει πολύ το βούτυρο).
- Ψήστε τους 200oC για 45 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
- Σερβίρετε ζεστή με παγωτό βανίλια και σιρόπι καραμέλας.