Υλικά για μηλόπιτα

(για μια ταρτιέρα 28 εκ.)
  • 1 φύλλο ζύμη για τάρτες ή κουρού
  • 4 μέτρια μήλα, σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
Για την κρούστα
  • 1/2 φλ. αλεύρι
  • 1/2 φλ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη

Συνταγή για μηλόπιτα

  • Βουτυρώστε μια ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκ. και απλώστε τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύψετε και τα τοιχώματα.
  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο και και την κανέλα.
  • Προσθέστε τα μήλα και ανακατέψτε απαλά να καλυφθούν από το μείγμα.
  • Αφήστε το στην άκρη για 10 λεπτά, ώστε να βγάλει τα υγρά του το μείγμα και στη συνέχεια απλώστε το πάνω στη ζύμη.
  • Για την κρούστα, σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και ζυμώστε με το χέρι σας, ώστε να μοιάζει με ψίχουλα.
  • Ρίξτε το πάνω στην μηλόπιτα (φροντίστε να την ψήσετε αμέσως, για να μην μαλακώσει πολύ το βούτυρο).
  • Ψήστε τους 200oC για 45 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
  • Σερβίρετε ζεστή με παγωτό βανίλια και σιρόπι καραμέλας.