Υλικά για γιουβαρλάκια 

Για τα γιουβαρλάκια
  • 2 κ.σ. Ρυζάκι 
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σούπα
  • 3 κ.σ. Ρυζάκι 
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1500 ml μοσχαρίσιο ζωμό ή νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 αυγό
  • χυμό από ένα λεμόνι

Συνταγή για γιουβαρλάκια

Για τα γιουβαρλάκια
  • Με τη χρήση ενός μπλέντερ πολτοποιούμε το κρεμμύδι, χωρίς όμως το κρεμμύδι να βγάλει τα υγρά του.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το προσθέτουμε και αυτό στο μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά, το ελαιόλαδο, το Ρυζάκι, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και έπειτα πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις αραδιάζουμε σε μια καθαρή επιφάνεια.
  • Πασπαλίζουμε τα γιουβαρλάκια με ελάχιστον αλεύρι.
Για τη σούπα
  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το ρυζάκι, το μοσχαρίσιο ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό.
  • Αφού βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια μας προσεκτικά. Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε δύο κούπες ζωμό απο τη σούπα. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά τον χλιαρό ζωμό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Αφού προσθέσουμε όλο το ζωμό βάζουμε τη σάλτσα αυγολέμονο πίσω στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και βράζουμε για λίγα λεπτά.