Πώς θα φτιάξετε τα γιουβαρλάκια της γιαγιάς
Με αυγολέμονο
Τα γιουβαρλάκια είναι η πιο χορταστική σούπα και σίγουρη επιλογή για ένα θρεπτικό πιάτο
Υλικά για γιουβαρλάκια
Για τα γιουβαρλάκια- 2 κ.σ. Ρυζάκι
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλεύρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σούπα
- 3 κ.σ. Ρυζάκι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 1500 ml μοσχαρίσιο ζωμό ή νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 αυγό
- χυμό από ένα λεμόνι
Συνταγή για γιουβαρλάκια
Για τα γιουβαρλάκια- Με τη χρήση ενός μπλέντερ πολτοποιούμε το κρεμμύδι, χωρίς όμως το κρεμμύδι να βγάλει τα υγρά του.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το προσθέτουμε και αυτό στο μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά, το ελαιόλαδο, το Ρυζάκι, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και έπειτα πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις αραδιάζουμε σε μια καθαρή επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε τα γιουβαρλάκια με ελάχιστον αλεύρι.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το ρυζάκι, το μοσχαρίσιο ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό.
- Αφού βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια μας προσεκτικά. Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά.
- Αφαιρούμε δύο κούπες ζωμό απο τη σούπα. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά τον χλιαρό ζωμό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Αφού προσθέσουμε όλο το ζωμό βάζουμε τη σάλτσα αυγολέμονο πίσω στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και βράζουμε για λίγα λεπτά.