Κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ: Μια πεντανόστιμη Φθινοπωρινή συνταγή
Λαχταριστή συνταγή
Τα κανελόνια είναι πάντα μια ασφαλής λύση για ένα υπέροχο και χορταστικό γεύμα
Υλικά για κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ
Για την γέμιση- 800g γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 πράσα, ψιλοκομμένα
- 2 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 5 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 30ml ελαιόλαδο
- 250 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
- 1 αυγό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- 1.200ml γάλα
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 3 κ.σ. κόρν φλάουρ
- 30 γρ. βούτυρο
- 2 κρόκους
- 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- 2 κ.σ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- 20 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. σάλτσα ντομάτας
Συνταγή για κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ
- Σοτάρουμε το σπανάκι και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3’ ακόμη.
- Αποσύρουμε και αφήνουμε το σπανάκι να κρυώσει καλά.
- Ξεκινάμε την διαδικασία για τη μπεσαμέλ.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρύο γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι και το κόρν φλάουρ, με σύρμα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και μοσχοκάρυδο, αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία για μερικά λεπτά.
- Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους και τους προσθέτουμε στην κρέμα μαζί με το κεφαλοτύρι ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη ή ανακατεύουμε συχνά την κρέμα μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Σε μεγάλο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το ¼ από τη μπεσαμέλ, προσθέτουμε τη ντομάτα και ανακατεύουμε.
- Στο σπανάκι προσθέτουμε το ανθότυρο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το αυγό, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Μόλις τελειώσει η διαδικασία περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος τα κανελόνια και τέλος την μπεσαμέλ.
- Πασπαλίζουμε το κεφαλοτύρι και προσθέτουμε το βούτυρο όλη την επιφάνεια, ψήνουμε για 45-50’ στους 180οC στις αντιστάσεις.
- Σερβίρουμε τα κανελόνια ζεστά.