Εύκολα μελομακάρονα με σιμιγδάλι
Λαχταριστή συνταγή
Τα μελομακάρονα είναι ένα γλυκό που ξυπνάει όλες τις αισθήσεις μας χειμώνα-καλοκαίρι
Υλικά για μελομακάρονα με σιμιγδάλι
Για τα μελομακάρονα- 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 240 ml ελαιόλαδο
- 240 ml σπορέλαιο
- χυμός από 2 πορτοκάλια
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 120 ml κονιάκ
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 700 ml νερό
- 500 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. μέλι
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 3 κ.σ. μέλι
- 250 γρ. καρύδια κοπανισμένα
Συνταγή για μελομακάρονα με σιμιγδάλι
- Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύλο κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού.
- Βράζουμε για 5-7 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι ψιλό και το αλεύρι σταδιακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Σε αυτό το σημείο μπορούμε να ανακατέψουμε τα υλικά με τα χέρια μας, αλλά προσέχουμε να μην παραζυμώσουμε το μείγμα.
- Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα. Τα χαράζουμε με πιρούνι.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να χρυσίσουν.
- Όσο είναι ακόμα ζεστά τα περνάμε ανά δόσεις για 2-3 λεπτά από το κρύο σιρόπι και τα ακουμπάμε σε πιατέλα.
- Τα περιχύνουμε με λίγο μέλι και τα πασπαλίζουμε με τα καρύδια.