Υλικά για τυρολοκουμάδες

(για περίπου 10 τυρολουκουμάδες)
  • 250 γρ. φέτα,
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 1 αβγό ολόκληρο
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. σόδα αναψυκτικό
  • Λίγο θυμάρι
  • Λίγη ψιλοκομμένη αρμπαρόριζα
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Συνταγή για τυρολοκουμάδες

  • Αναμειγνύουμε τα τυριά, το αβγό χτυπημένο, πιπέρι και τα αρωματικά βότανα και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τη σόδα, το ελαιόλαδο, το ασπράδι χτυπημένο σε μαρέγκα καθώς και λίγο-λίγο το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή.
  • Ρίχνουμε μπαλάκια από το μείγμα σε μπόλικο καυτό σπορέλαιο και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
  • Σερβίρουμε με μαρμελάδα εποχής.