Υλικά για πουρέ γλυκοπατάτα

  • 4 γλυκοπατάτες
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 8 φυλλαράκια φασκόμηλο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Αλάτι, Πιπέρι

Συνταγή για Πουρέ γλυκοπατάτα

  • Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι και τις βάζουμε σε κατσαρόλα για να βράσουν
  • Αφού βράσουν και μαλακώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Τις πατάμε για να λιώσουν.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το φασκόμηλο μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Το βάζουμε σε ένα πιάτο.
  • Μαγειρεύουμε στο ίδιο βούτυρο τα κρεμμυδάκια μαζί με αλάτι και πιπέρι.
  • Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια πάνω από τις γλυκοπατάτες και μετά βάζουμε το φασκόμηλο.