Τορτελίνια ολικής άλεσης αλά κρεμ
Εύκολη συνταγή
H πιο λαχταριστή, κρεμώδης και ταυτόχρονα ελαφριά μακαρονάδα με τορτελίνια
Υλικά για τορτελίνια ολικής άλεσης αλά κρεμ
- 250 γρ. Τορτελίνι Ολικής Άλεσης με τυριά
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. γαλοπούλα σε φέτες, κομμένη σε τετράγωνα
- 500 γρ. μανιτάρια, λευκά, κομμένα σε φέτες
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Συνταγή για τορτελίνια ολικής άλεσης αλά κρεμ
- Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
- Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα τορτελίνια και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη γαλοπούλα για 3-4 λεπτά.
- Απομακρύνουμε τη γαλοπούλα από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και έπειτα τα μανιτάρια σε φέτες.
- Αν το τηγάνι δεν είναι μεγάλο τότε επιλέγουμε να σοτάρουμε τα μανιτάρια σταδιακά.
- Σοτάρουμε τα μανιτάρια από τη μια πλευρά για 3 λεπτά, προσθέτουμε πιπέρι, και ανακατεύουμε.
- Επιστρέφουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να πάρει μια βράση και να πήξει ελαφρώς.
- Σουρώνουμε τα τορτελίνια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη μισή ποσότητα γραβιέρα, και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα.