Συνταγή για εύκολη μηλόπιτα
Με καλαμποκάλευρο
Συνταγή για εύκολη μηλόπιτα με ψιλό σιμιγδάλι, μέλι και καστανή ζάχαρη
Υλικά για εύκολη μηλόπιτα
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
- 1 κ.γ. baking powder
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 αυγά, μεγάλα
- 2-3 μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1/3 φλιτζάνι μέλι
- 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
Συνταγή για εύκολη μηλόπιτα
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το σιμιγδάλι ψιλό, το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το baking powder και τη μαγειρική σόδα.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνομε στην άκρη.
- Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το σπορέλαιο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 1-2 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά ένα-ένα.
- Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το μείγμα του σιμιγδαλιού.
- Χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια αλευρωβουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκατοστών.
- Το απλώνουμε καλά με τη βοήθεια μιας σπάτουλα.
- Προσθέτουμε στην κορυφή κυκλικά τις φέτες του μήλου και έπειτα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45-50 λεπτά, ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε το μέλι μαζί με την κανέλα και ζεσταίνουμε ελαφρώς.
- Μόλις το κέικ βγει από το φούρνο το περιχύνουμε με το μέλι.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και κόβουμε σε κομμάτια.