Υλικά για εύκολη μηλόπιτα

  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό 
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αυγά, μεγάλα
  • 2-3 μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζάνι μέλι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

Συνταγή για εύκολη μηλόπιτα

  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το σιμιγδάλι ψιλό, το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το baking powder και τη μαγειρική σόδα.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνομε στην άκρη.
  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το σπορέλαιο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 1-2 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά ένα-ένα.
  • Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το μείγμα του σιμιγδαλιού.
  • Χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια αλευρωβουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκατοστών.
  • Το απλώνουμε καλά με τη βοήθεια μιας σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε στην κορυφή κυκλικά τις φέτες του μήλου και έπειτα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45-50 λεπτά, ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε το μέλι μαζί με την κανέλα και ζεσταίνουμε ελαφρώς.
  • Μόλις το κέικ βγει από το φούρνο το περιχύνουμε με το μέλι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και κόβουμε σε κομμάτια.