Υλικά για χυλοπίτες με φέτα και φρέσκο πιπέρι

  • 500 γρ. Χυλοπίτες 
  • 150 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
  • 400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • ½ κ.γ. θυμάρι ξερό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για χυλοπίτες με φέτα και φρέσκο πιπέρι

  • Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Χυλοπίτες.
  • Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 150 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη.
  • Στην ίδια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη, το θυμάρι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το καυτό νερό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε ζωηρά με ξύλινη κουτάλα, ώστε να χυλώσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ακόμα και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά.
  • Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντας με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.