Εύκολη κρέμα μουχαλεμπί με σύκα
Ιδιαίτερη συνταγή που αρέσει σε λίγους
Μια Φθινοπωρινή συνταγή κρέμας με σύκα
Υλικά για κρέμα μουχαλεμπί με σύκα
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες, κρύο
- 140 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. ρυζάλευρο (όχι η βρεφική τροφή, γιατί είναι εμπλουτισμένη με διάφορα στοιχεία)
- 1 κουτ. σούπας ροδόνερο
- 100 γρ. πολτοποιημένα ώριμα σύκα λεπτές φέτες σύκου ή τριμμένη ψίχα από κελυφωτά φυστίκια, για το σερβίρισμα
Συνταγή για κρέμα μουχαλεμπί με σύκα
- Για το μαλέμπι, ξεκινάμε διαλύοντας σε ένα μπολ το ρυζάλευρο σε 150 ml από το γάλα ανακατεύοντας καλά, μέχρι να γίνει μια λεία πάστα.
- Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι η ζάχαρη να λιώσει.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι το γάλα να κάψει, αλλά να μη φουσκώσει.
- Προσθέτουμε αργά την πάστα του ρυζάλευρου, ανακατεύοντας ασταμάτητα με το σύρμα για να μη σβολιάσει.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 10-15 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία, δεμένη κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ροδόνερο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αφήνουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα πολτοποιημένα σύκα.
- Ανακατεύουμε ξανά για να ενσωματωθεί ο πολτός στην κρέμα.
- Μοιράζουμε την κρέμα σε 6 φαρδιά ποτήρια ή ατομικά μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 1 ώρα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, ώστε να σφίξει και να κρυώσει καλά η κρέμα.
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, διακοσμούμε με τις φέτες από φρέσκα σύκα ή τα τριμμένα φιστίκια.