Υλικά για κρέμα μουχαλεμπί με σύκα 

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες, κρύο
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ρυζάλευρο (όχι η βρεφική τροφή, γιατί είναι εμπλουτισμένη με διάφορα στοιχεία)
  • 1 κουτ. σούπας ροδόνερο
  • 100 γρ. πολτοποιημένα ώριμα σύκα λεπτές φέτες σύκου ή τριμμένη ψίχα από κελυφωτά φυστίκια, για το σερβίρισμα

Συνταγή για κρέμα μουχαλεμπί με σύκα 

  • Για το μαλέμπι, ξεκινάμε διαλύοντας σε ένα μπολ το ρυζάλευρο σε 150 ml από το γάλα ανακατεύοντας καλά, μέχρι να γίνει μια λεία πάστα.
  • Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι η ζάχαρη να λιώσει.
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι το γάλα να κάψει, αλλά να μη φουσκώσει.
  • Προσθέτουμε αργά την πάστα του ρυζάλευρου, ανακατεύοντας ασταμάτητα με το σύρμα για να μη σβολιάσει.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 10-15 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία, δεμένη κρέμα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ροδόνερο.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αφήνουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα πολτοποιημένα σύκα.
  • Ανακατεύουμε ξανά για να ενσωματωθεί ο πολτός στην κρέμα.
  • Μοιράζουμε την κρέμα σε 6 φαρδιά ποτήρια ή ατομικά μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 1 ώρα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, ώστε να σφίξει και να κρυώσει καλά η κρέμα.
  • Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, διακοσμούμε με τις φέτες από φρέσκα σύκα ή τα τριμμένα φιστίκια.